torstai 29. toukokuuta 2014

Gluteeniton ja maidoton mutakakku



 Lainasin kirjastosta lasten leivontakirjan - Barnens egen bakbok. Poika on aina innoissaan mukana leivonnassa, joten tänään tehtiin jotain tosi helppoa - mutakakkua joka on maidoton ja gluteeniton ( vaihda tavalliseen vehnäjauhoon jos ei tarvi olla gluteenitonta). Aamusta sitten heti tuumasta toimeen jotta olisi iltapäivällä hyvää kahvipullaa pöydässä :)

Kun leipoo lasten kanssa suunnittelu on todella tärkeää. Heillä ei nimittäin ole kiinnostusta odottaa kun äiti tai isä etsii jotain kaapista ja miettii miten tämä pitäisi tehdä. Ota valmiiksi ainekset ja tarvikkeet esille ennen kuin kutsut lapsen mukaan leipomaan, niin hermot säästyy kaikilla paremmin (ainakin meillä ;) ) 

200 g margariinia
200 g tummaa suklaata (esim. Pandan hurmaava tumma)
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl semperin hienoa
1 tl vaniljasokeria 

1. Voitele ja jauhota piirakkavuoka.


2. Sulata margariini ja suklaa kattilassa.


3. Mittaa sokeri kulhoon ja lisää siihen sulatettu margariini ja suklaaseos. Lisää yksi kananmuna kerrallaan.


4. Sekoita jauhot ja vaniljasokeri ja lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada piirakkavuokaan. Paista uunin alaosassa 30-35 minuuttia 175 asteessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti